I dok se kod Zorana Milanovića veselo slavi to što je on postoa i zvanično novi predsjednik Hrvatske, u štabu njegove protu – kandidatkinje, Kolinde Grabar Kitarović, je atmosfera blago rečeno – očajna.

Depresija i crnilo vladaju HDZ – om od sinoć kada je cijela regija gledala njihov pad sa trona u borbi za prijestolje.

A svoj, doduše jako kratak ali ubitačan, komentar dala je i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Game kofer” kratko je napisala na svom zvaničnom Twitter profilu, aludirajući na to da će sada već bivša predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović da spakuje kofere i napusti poziciju koju je obnašala zadnjih 5 godina. Njeno mjesto na Pantovčaku će narednih 5 godina držati Zoki Milanović, koji će pokušati ono što je uspio Stjepan Mesić – pustiti korijenje.

Međutim, nije samo Jadranka Kosor bila brutalna sa objava sinoć.

Ivan Pernar se također oglasio, napisavši “Ipak ništa od 8.000 eura”, aludirajući na sada već legendarnu izjavu (odvalu) Kolinde Grabar Kitarović koja je zasigurno obilježila ove izbore. Podsjećamo, Kolinda je jednom prilikom izjavila kako će ona obezbijediti da Hrvati rade od kuće i zarađivati 8.000 eura mjesečno.

Izdvajamo u nastavku još nekoliko genijalnih reakcija koje kruže društvenim mrežama:

Kolinda Grabar Kitarović je, podsjećamo, sinoć nakon poraza čestitala Zoranu Milanoviću na pobjedi, te ga čak i kopirala u izjavi, kada je u izbornom stožeru smirivala i odbila slušati zvižduke na pomen njegovog imena (Zoki je to uradio sat vremena prije nje).

Sve što je imala da kaže nakon poraza, osim zahvaljivaja glasačima, je da sada ide na dugi odmor.

Preporučujemo