Ostoja Varčar iz Srpca u Bosni i Hercegovini je dokaz da sreća ne bira vrijeme. 1. maja prošle godine, u dobi od 80 godina, postao je otac dječaka Stefana.

Ostojinina supruga Sanja ima 42 godine i ima dva starija sina Milana (21) i Savu (17).

Djed Ostoja kaže da ne razumije mlade, koji ne žele imati porodicu, već žive sami. Ostoja uvjerava da mu u ovim godinama nije teško brinuti se za bebu staru samo nekoliko mjeseci.

“Otelo se, šta ćete. Ali beba je uvijek dobrodošla. Nije neobično to za mene, uopšte. Ne znam kako može biti neobično ako dođe na svijet jedno živo biće, bez obzira na godine njegovih roditelja.” objašnjava Varčar.

Ostoja se bavi poljoprivredom. Kaže da još uvijek može puno učiniti, a ima i svoju penzije, tako da beba ne propušta ništa.

“Svako dijete ima svoju nafaku. Djeca bi trebala biti rođena, bilo da su roditelji stari ili mladi, nije bitno. Uopće se ne bojim, zdravlje je dobro za mene, slažem se sa svojom ženom, pomažem u svemu. Ako mora otići negdje, zadržavam bebu, igram se s njom i mijenjam je. Ništa mi nije teško, sve je zabavno.” rekao je sa osmijehom Ostoja.

Ovaj žilavi osamdesetogodišnjak tvrdi da je on sam sebi još davno rekao da će ostati mlad u duši do kraja svog života.

“A biološki sat, kuca, šta ću. Ne mogu ništa učiniti.” zaključio je na kraju Varčar.

Na prijedlog svoje ljepše polovice da sljedeće godine planiraju da imaju još jedno dijete, možda kćer, on se samo nasmijao rekavši kako ga raduje ta ideja.

Za kraj pogledajte i video:

Preporučujemo
Loading..