Ja sam živi dokaz da je sve moguće: Kako se čovjek od 226 kg prepolovio. Otkrio je sve detalje i šta trebate i vi da uradite da ne izgledate više kao utovljeni pingvin (FOTO) – Pozitiv Media

Ja sam živi dokaz da je sve moguće: Kako se čovjek od 226 kg prepolovio. Otkrio je sve detalje i šta trebate i vi da uradite da ne izgledate više kao utovljeni pingvin (FOTO)

Uspio je dostigne čak 226 kilorama, najviše je to postigo zbog ljekova koje je konzumirao i brze hrane koju je obožavao, ali ipak je odlučio da svoj život promjeni u potpunosti i da ostavri svoj životni san kojeg je imao kao dječak, da jednog dana postane profesionalni hrvač.

Ovaj momak pod imenom John Arpino koji ima samo 25 godina, odlučioje da napusti školu i jer je mislio da nikad neće moći da prođe kampusom ili sjediti na učeničkoj klupi.Usipo je da dostigne težinu koja je bila kritična za njegovo zdravstveno stanje, gdje ga je to moglo koštati života.

John je uspio da dostigne tu kilažu zbog lijekova koje je morao trošiti još od djetinjstva, kada mu je dijagnosticirana teška astma i alergija. Imao je samo dvije godine, lijekari su mu odredili steroidni lijek za astmu, koji je morao da troš isvoje do 18 godina, gdje je za taj period dobijao sve više na kilaži. Pored lijekova koje je uzimao još više je doprinjela ljubavi prema brzoj hrani koja je znatno povećala njegove kilograme, po tome se prepoznaju mladi Njujorčani.

Omiljeno jelo sastojalo se od dva sendviča od goveđeg pečenog mesa sa sirom, pomfritom, prženim lukom i kukuruzom, pošto je 2015. krenulo sa napadima astme u kojoj je gotovo izgubio život, njegov srath je bio toliki da je stavio tačku na sve i oslučio da pomjeni svoj život. Odma iz upotrebe je izbacio brzu hranu i krenuo u teretanu. Izvjesno vrijeme kazaljka na vagi bila je na 114 kilograma.

“Od početka mog djetinstava, moji vršnjaci su me maltretirali. Nikada nisam išao u školu iz tih razloga, jer zbog svoje težine nikad se nisam mogao popeti na drugi sprat, pored svega toga fizičko nikada nisam mogao da radim, samo sam adio testove, istakao je John.”

“Moje samopouzdanje svakim danom je bilo sve manje, kaada pogledam svoje vršnjake koji su mogli da nosaju školsku uniformu, a ja to nikada nisam mogao, dodaje John.“. Godine 2015 je bila presudna za mene i moje zdravlje, gdje sam doživio da me oživljavaju, zbog asmatičnih napada.

Izvor :Lifestyle Dom.info

Leave a Reply