Ambasador Nezavisne Republike Kosovo u Bugarskoj, Edon Cana je objavio tweet o poznatom srpskom teniseru Novaku Đokoviću nakon jučerašnje historisjske pobjede Srbije u ATP kupu.

Međutim, ono što je napisao ne priliči definitivno jednom političaru. Proslava sprskog tenisera izbacila je ambasadora iz takta, te ovakvo izbijanje mržnje dugo svijet nije vidio (barem ne u ovom smjeru Kosovo ka Srbiji, obično je u obrnutom pravcu).

Edon Cana je svom zvaničnom Twitter profilu komentarisao slavlje srpskih tenisera, te pritome se usredotočio na Đokovića, kojeg evidentno nikako ne simpatiše.

“Nakon vojnog marša (Marš na Drinu) nastavili su s Kosovom. Možete možda biti pobjednik ATP kua, ali ipak si duboki primitivac , zaostali klasični balkanski nacionalist i šovinist. Jasno nam je zašto je Đoković među najmanje voljenim teniserima u historiji sporta” piše u tweet – u.

Nakon što je Srbija osvojila ATP kup pobjedom na Španijom 2 : 1, uslijedila je pjesma koja se čula kroz čitav Sidney. Srpska teniska reprezentacija je, podsjećamo, preokrenula rezultat i pobijedila na kraju 2 : 1, a pobjedu su donijeli Đoković i Troicki u paru kada su slavili 2 : 0 (6 : 3 i 6 : 4) protiv Feliciana Lopeza i Pabla Careno Buste.

Nakon toga su uslijedile scene za pamćenje. U sred Sidneja, Australije, odjekivalo je “Volim te Srbijo”, s obzirom da je poznato da ogroman broj Srba živi tamo (većinom oni koji su otišli devedesetih tamo, ili čiji preci su otišli nakon Drugog svjetskog rata, iz dobro poznatih razloga). Tako da možemo reći da je, koliko god to nevjerovatno zvučalo, Srbija bila faktički na domaćem terenu.

Da li vi simpatišete Novaka Đokovića ili je i vama on antipatičan?

Preporučujemo