Nakon što je neprestano osjećao žeđ i provjeravao razinu šećera u krvi, ovaj je čovjek otkrio da ima dijabetes. Razina glukoze u krvi bila je čak 29, što je značilo da njegova gušterača više ne funkcionira pravilno.

OPn je žestoko poharao područje dijabetesa, a prema riječima liječnika, nada u njegov oporavak otišla je u pakao i on se teško mogao spasiti u životu.

Stoga mu je dijagnosticirana hipertenzija i dijabetes i odlučio je izbjeći uobičajene metode liječenja i potražiti lijek u prirodi. On je to učinio, nije bilo mjesta ni vremena za čekanje. U četiri mjeseca izgubio je preko 25 kilograma, pritisak mu je bio 120/70. Postao je posve nova osoba i gotovo je izliječen do kraja.

Šta trebate:

  • 2 kivija
  • šaka kelja
  • 5 banana
  • 2 jabuke

Postupak:

Sve sastojke dobro izmiješajte u blenderu, a zatim dodajte i u smjesu umiješajte pola litre vode. Polovinu ovog soka pijte ujutro, a drugu polovinu tokom dana.

Napomena: Da bi ovaj sok djelovao potrebno je uvesti posebnu prehranu koja zahtijeva puno svježeg voća i povrća.

U normalnim fiziološkim uvjetima, razina glukoze u krvi nastaje zbog djelovanja inzulina, glukagona (oba predstavljaju hormone gušterače) i hormona rasta (izlučuje ih hipofiza – nalazi se u središnjem dijelu mozga).

Koncentracija glukoze u krvi ovisi o koncentraciji tih hormona u tijelu. Poslije glukoze u krvi nastaje sintezom glukoze (glikogeneze) u jetri. Nakon obroka koncentracija glukoze u krvi raste i na taj način povećana koncentracija aktivira lučenje inzulina. Ovaj hormon potiče unos i iskorištavanje glukoze. Inzulin djeluje na stanice jetre i mišića kako bi stimulirao proizvodnju glikogena (rezervnog šećera) iz glukoze u tim stanicama.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..