Gubitak težine korištenjem sode bikarbone idealan je izbor za one ljude koji se ne žele odreći hrane, ili za one koji ne žele vježbati u teretani.

Djevojke koje su već pokušale smršati korištenjem sode bikarbone kažu da možete izgubiti i do pet kilograma u samo dvije sedmice uz naravno jedan poseban koktel. I stvarno jeste to tako.

Klasični koktel s sodom bikarbonom priprema se ovako:

Kako biste napravili ovaj koktel, trebate: 200 ml vruće vode i jednu kašiku sode bikarbone. Trebate da ubacite sodu bikarbonu u bocu i prelijete to toplom vodom preko nje. Dobro promiješajte i vaš koktel je spreman za upotrebu.

Postoji još jedan način, a to je soda koktel s limunom koji se priprema ovako:

Ako vam se ne dopada okus čiste sode, koktel možete obogatiti limunovim sokom.

Za ovaj koktel trebate sljedeće: 200 ml tople vode, jedna kašika sode bikarbone i jedna kašika limunovog soka. Trebate sipati sodu bikarbonu u bocu, dodati vodu, pa sve dobro izmiješati, a zatim dodati kašiku limunovog soka.

I na kraju je soda koktel s medom.

Za ljubitelje slatkih pića korisna je ova varijanta soda koktela, za šta vam treba: 200 ml tople (ali ne prviše tople) vode, jedna kašika sode bikarbone i jedna kašika meda po izboru. Stavite sodu u bocu i prelijte vodom. Dobro sve promiješajte i ostavite da odstoji deset minuta. Zatim dodajte med i ponovo promiješajte sve. Pored učinka mršavljenja koji ćete brzo uočiti, primijetit ćete i smanjenje celulita na svom tijelu.