Zdravlje

Izbacite sve OTROVE iz tijela pomoću ovog MAGIČNOG PRAHA: Oporavlja čitav organizam, obnavlja bolesne ćelije

Prema utemeljitelju Nutritious Life Keri Glassman, prirodni mineralni natrij bikarbonat – soda bikarbona – često je zaboravljen, ali svestran sastojak koji se može koristiti za pročišćavanje cijelog organizma, regenerisanje bolesnih ćelije, izbjeljivanje zubi i jačanje zdravlja uopšteno.

Zapravo, nova knjiga trenera i stručnjaka za prehranu Britt Brandon, Soda bikarbona, prikazuje 3 različite prednosti pića sode bikarbone i kako ona mogu pomoći vašem tijelu.

1. Da biste poboljšali svoj probavni sistem

Problemi s probavom vrsta su problema koja vam može oduzeti dan. Ako ste skloni stomačnim bolovima ili želite poboljšati opće zdravlje, Brandon savjetuje da svako jutro rastopite čajnu kašiku sode bikarbone u čaši vode „kako bi se održala zdrava pH ravnoteža u probavnom sistemu za optimalnu probavu , minimizirani refluks kiseline i zdravo funkcioniranje crijeva.”

2. Promicati zdravlje kardiovaskularnog sistema

Kompromitirani kardiovaskularni sistem može dovesti do stvari poput smanjene energije i negativnog uticaja na mentalne funkcije, probavu i imunitet, napominje Brandon, dodajući da “krvožilni problemi mogu dovesti do mogućnosti ozbiljnih zdravstvenih stanja kao što su srčane bolesti, hronične respiratorne bolesti, i razvoj različitih krvnih pitanja. ” Kaže se da čajna kašika sode bikarbone u čaši vode dnevno detoksicira krv i poboljša njen protok pomažući u razbijanju blokade.

3. Da biste smanjili nadimanje

Kad znate da se suočavate s nadimanjem, a ne sa upalom, pokušajte ublažiti neugodnu situaciju kašikom sode bikarbone otopljenom u čaši vode, prema Brandonu. Ona piše da “vraćanjem pH na neutralnu razinu, tjelesni plinovi se mogu smiriti i probavni procesi, kiseline i enzimi mogu vratiti u svoje prirodno stanje, a hrana se može razgraditi normalno bez problema i poremećaja”.