Svima smeta kad osjetimo neprijatan miris iz odvoda, ali na sreću, za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rješenje.

Neprijatan miris se stvara iz razloga što se skupljaju ostaci hrane i morate zbog toga pripaziti da vam ne idu baš u odvod, zato što to može da prouzrokuje začepljenje. Potrudite se da održavate odvod redovno i čistite ga, da se ne bi počele skupljati i bakterije. Na sreću, za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rješenje. Nema potrebe za korištenjem jakih hemikalija koje su ionako štetne po naše zdravlje.

Na ovaj način riješit ćete se i najtvrdokornijih fleka, uspješno ćete otčepiti odvod i riješiti problem neprijatnog mirisa. Od sastojaka nećete trebati mnogo, samo 5 litara vode, 3 kašike sode bikarbone i 400 ml sirćeta. Najvjerovatnije već imate ove sastojke u domaćinstvu, a ni postupak nije komplikovan.

Metoda se izvodi tako da prvo naspete sodu bikarbonu, a zatim trebate dodati malo po malo sirćeta. Ipak, pripazite zato što će zapjeniti. Prekrijte i pripazite. Nekoliko minuta ostavite da djeluje, a zatim prospite vodu.

Mnoge domaćice koje su odlučile da isprobaju ovu metodu za otčepljenje odvoda, tvrde da je izuzetno učinkovito i da im pomogne baš svaki put. Stoga, ne oklijevajte – zasigurno već imate potrebne sastojke, a rezultat će vas oduševiti!

Izvor: ZB

Preporučujemo