Rosanhela Almeida dos Santos (37) iz Brazila je bila žena za koju su svi vjerovali da je preminula od septičkog šoka nakon što je prethodno imala dva srčana udara, ali je ona bila greškom sahranjena živa. Nakon 11 dana neprestanog vrištanja i zapomaganja iz groba, ona je, kako pišu lokalni mediji, ipak na kraju nažalost preminula.

Ova nesretna žena je bila proglašena mrtvom 28, januara i odmah dan poslije je bila i sahranjena. Bračni par koji inače živi nedaleko od groblja je javio njenoj porodici 9. februara da im se pričinjava kao da su iz njenog groba (koji je najbliži njihovoj kući) čuli tupe udarce i vrisku. Dok su se članovi porodice okupili, dobili nalog za otvaranje groba, otvorila ga, nesretnica se već bila ugušila. Ali ovaj put definitivno.

Oni koji su prisustvovali tom događaju rekli su da će taj detalj pamtiti do kraja svog života. Naime, njeno tijelo bilo je potpuno drugom položaju od onog u kojem je bila položena u grob i što je još bitnije – njeno tijelo je još uvijek bilo toplo. Imala je svježe povrede na svojoj glavi, na rukama i na svojim nogama. Polazi se od pretpostavke da je pokušavala da izađe pa je tom prilikom zadobila te povrede.

Porodica sada s pravom može vjerovati da je njihova Rosanhela bila greškom proglašena mrtvom. Oni su to naravno odmah prijavili i policiji. Njena sestra kaže da ipak ne želi za ovo kriviti doktore i medicinsko osoblje iz bolnice, ali da je stvarno ne moguće da neko bude još topao, sa novim povredama na tijelu, i drugačijem položaju nakon što je sahranjen 11 dana ranije. Policija je naravno uzela sve potrebne izjave, izvršit će se nova obdukcija kako bi se konačno shvatilo šta se stvarno ovdje desilo.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.