Sjećate li se Vere Ivković i njenih čuvenih pjesama u 89tim godinama prošlog stoljeća?

Ona je nakon nekoliko super hitova jednostavno zbrisala sa scene i svi su se godinama pitali šta se tačno događalo sa njom tada. Jednostavno je došlo do ogromnih problema u njenoj karijeri krajem 80tih, te se onda nedugo zatim potpuno ugasila. Ona je, vjerovali ili ne, 2012. godine boravila u staračkom domu.

Tu je i umrla kao zadnje ostavljeno pseto, sa mizernim primanjima, spala je bukvalno rečeno na prosjački štap. Ona je inače porijeklom iz Rume. Jedan od najgorih trenutaka u njenom životu je definitivno gubitak kćerke koja je u 27. godini život preminula od moždanog udara. Ona je, očekivano, nakon što se to desilo potpuno psihički kolabirala, a 2008. godine je i ona sama doživjela težak moždani udar.

Par mjeseci poslije moždanog smjestili su je u Srem centar, obzirom da više nije bila u stanju da se brine sama za sebe. Tamo je o njoj brinuo Danilo, njen unuk, koji je bukvalno bio njena jedina svjetla tačka tada. On je za novinare kazao da se tada još više vezao za svoju sirotu baku.

Tih mjeseci i godina i ona je njemu bila sve na svijetu, obzirom da ni on nije imao porodicu. Samo nj. Na kraju je Vera imala još jedan jak moždani udar dok je bila u staračkom domu i to ju je u konačnici otjeralo pod zemlju. Da li se vi sjećate ove pjevačice? Da li ste možda nekada slušati njene pjesme? Jeste li znali da je ovako umrla?

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.