Zanimljivosti

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Žene koje rađaju u ovim godinama IMAJU NATPROSJEČNO INTELIGENTNU DJECU – BUDUĆI NAUČNICI

Budući da žene žele imati dijete kad misle da je najbolje vrijeme za njih, planiranje trudnoće postalo je jedan od najbitnijih zadataka za žene.

Za neke žene nije važno rađaju li u dobi od 25 ili 35 godina. Međutim, žene moraju znati da starost može uticati na potomstvo, kao što je pokazala jedna studija.

Postoji li perfektno vrijeme za trudnoću? Ovo se pitanje postavlja i danas, a čini se da odgovor i danas ne postoji. Svaka je žena spremna za majčinstvo u određeno vrijeme.

Ali, svim bi damama koje planiraju zatrudnjeti ovaj članak mogao svakako pomoći. Bilo bi dobro znati da su znanstvenici otkrili da se najpametnija djeca rađaju u određenoj dobi majke.

Ova studija trajala je nekoliko godina, a glavna tema bila im je intelekt i zdravlje djeteta. Prema rezultatima do kojih su na kraju došli, savršene godine za rađanje djece su u tridesetima.

Djeca rođena u tridesetima majki su, prema kognitivnom testu, daleko inteligentnija od djece rođene kod majki u dvadesetima.

Ukoliko se pitate zašto je to tako, žene koje su u tridesetima imale prvo dijete usred su života. Obrazovane su i imaju veća primanja. Sposobni su odgajati svoje dijete na pravi način i, zahvaljujući finansijama, ulagati novac u sve što dijete treba.

Žene koje recimo rađaju u četrdesetima imaju bebe koje navodno doje duže i češće traže da im se čita, pokazalo je istraživanje. Iz tog su razloga djeca sklonija debljanju, jer se starije majke manje igraju s njima.