Ne gledaju svi muškarci izgled kada biraju svoje partnerke, tako da ne trebate ni vi biti opterećene time.  Nisu svi tako površni u tome kao što mislite. Naravno, opet treba da pazite na svoj izgled, ne da se zapuštate.

Ipak, budite svjesni da fizički izgled nije jedina stvar s kojom ćete nekoga privući. Možda mislite kako muškarci najviše vole one mršave djevojke, bez oblina, ali to i nije baš tako. Ispostavilo se da muškarci mnobo više vole one žene sa oblinama. Nemojte nas pogrešno shvatiti, zaista je lijepo vidjeti ženu koja trenira i drži do sebe, ali definitivno ne treba ići iz krajnosti u krajnost. Mnoge djevojke su opterećene kilažom, pa se  čak izgladnjuju.

Misle da će tako lijepo izgledati i da će na taj način lakše privući nekoga. To je zaista pogrešno razmišljanje. Ovdje se ne govori da gojazne djevojke privlače pažnju jer treb znati da je gojaznost bolest. Ne znači gojaznost, ako imate obline, kao što to mnogi mislje. Više je napravljeno poređenje zbog toga što su obično mršavije djevojke opterećene svojom kilažom i ne žele se opustiti, pa to muškarcima smeta, jer npr. kada izađu s njima, one neće da jedu ili su mnogo izbirljive.

Zato se smatra da su sretniji sa djevojkama s oblinama pošto one ne prave dramu oko toga. Naravno, opet ponavljamo, ne treba ići iz krajnosti u krajnost kako to pojedine djevojke rade.