Sigurno je svako od vas čuo do sada ili imao iskustva da medicinski radnici nekoga ne tretiraju najbolje ili da su učinili nešto što je naljutilo javnost, te da su napravili neke pogreške u svom poslu zbog kojih je neko također ozlijeđen, biloda su djeca ili stariji u pitanju.

Tako je, primjerice, poznato da su braća Saša i Dejan Matić izgubili svoj vid zbog pogreške medicinskog osoblja, a za tu grešku nikada niko nije odgovarao.

Jedna takva, veoma morbidna, priča dogodila se nedavno u Saudijskoj Arabiji, a kada je objavljena u svjetskim medijima, raširila se na cijeli svijet, a priča je pokazala svu nepažnju i brutalnost nekih medicinskih sestara, koje su zbog svojih postupaka izgubile posao, ali mnogi su pomislili da bi trebale da dobiju i zatvorsku kaznu za ono što su uradile.

Još je gluplje što su sestre snimale sve što su radile na svojim mobilnim telefonima, pa kad se video pojavio u javnosti, cijela je javnost ustala i sve tri su u trenu izgubile posao, te će snositi još neke posljedice, i to je to da su doslovno maltretirale i zlostavljale novorođenčad, i smijale se pritome.

Njih tri su se, naime, igrale s novorođenčadima, na njihovim licima pravile grimase, pritiskali im glave i pritome su to sve snimale, a i dalje su uživale i smijale se kao da je to igračka, a ne živo biće. One su se toliko zaigrale, a mislile su da je tako lijepo, da se video pojavio vrlo brzo na društvenim mrežama, a onda je počeo negativni kaos i komentari i nastala je velika prašina. Abdualadi Al Radi, ministar zdravstva Saudijske Arabije, izjavio je za medije da su sve medicinske sestre koje su bile umiješane u ovaj skandal automatski otpuštene i izgubile su radne dozvole, tako da neće moći drugdje raditi taj posao.

 

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.