Svi bi trebali da znamo da je lična higijena jako važna za svakog pojedinca. Higijena je pola zdravlja, kako kažu pametni ljudi.

Redovna svakodnevna higijena naročito je bitna za žene koje zbog svojih redovnih menstrualnih ciklusa moraju ipak mnogo češće i redovnije da se peru i kupaju, tj. da održavaju svoju higijenu na što višem nivou. Mada, redovno kupanje se preporučuje svakome.

Međutim, sa ovim se očigledno ne slaže jedna gospođa …. žena koja je skrenula pažnju na sebe jer se nije kupala nikako – punih 30 GODINA. Da, niste pogrešno pročitali, a ona je lijepo objasnila i zašto.

Evo o čemu se ovdje zapravo radi:

Izvjesna Cornelia iz Engleske je u jednoj emisiji na ITV – u objasnila kako je pisala svoju ispovijest na jednom veoma popularnom društvenom forumu. Ona je imala namjeru da sazna  da li je ona zaista jedina osoba na svijetu koja izbjegava svakodnevno kupanje i upotrebu sapuna uopšte.

“Moj muž me bukvalno na koljenima molio da odem da se okupam barem jednom, ali meni se jednostavno ne da, nije mi do toga. 30 godina se nisam kupala, i ne planiram do kraja života to uraditi. Ne volim jednostavno sapun i ništa što miriše slatkasto, hemikalija to, to je štetno za mene i moje zdravlje.” tvrdi ona.

“Ja i svoje ruke perem jako rijeko, samo kad baš baš moram. Kad se stvrde koža na dlanovima pa ne mogu da ih pomičem. Ali i to veoma rijetko, možda jednom u dva mjeseca.” kazala je zgranuto.

Podijelila je sa novinarima i neke informacije o svom porodičnom životu koje nije navela u forumu.

“Razočarana sam znate i jako uvrijeđena. Moj muž me izbjegava, ne spava više sa mnom u krevetu. Mislim da me ne voli više. Čak je i životinje okrenuo protiv mene, nijedna više ne želi da mi priđe.” rekla je povrijeđeno.

“Ja sam na tom forumu imala namjeru provjeriti da li ima još nekog sličnog meni na svijetu, jer odbijam prihvatiti da samo ja ne volim sapun.” zapitala se Cornelia, ali ubrzo je dobila i odgovore na pitanje koje ostavila (iako ne baš one koje je željela pročitati).

Preporučujemo