Home Showbizz Isplivala tajna: Ovako su se Ceca i Lepa Brena obogatile, drugi su...

Isplivala tajna: Ovako su se Ceca i Lepa Brena obogatile, drugi su ih pokušali iskopirati pa bankrotirali

110
0
Mnoge poznate ličnosti, kako u svijetu, tako i kod nas ulagale su godinama svoj zarađeni novac sa nastupa u pokretanje nekog privatnog biznisa, neku poduzetničku ideju, ili neki partnerski projekat. Sve to u nadi da će imati, kada se penzionišu od pjevanja, dovoljno novca da žive jednako bogato i razbahaćeno kao i tokom svoje karijere.

Međutim, rijetki su u tome stvarno na kraju uspjeli.

Od onih koji su uspjeli u svojoj namjeri, svakako izdvajamo Cecu Ražnatović, Gorana Bregovića, Harisa Džinovića i Lepu Brenu, dok ima i onih koji su propali u tom polju (očigledno nesposobni za biznis) kao što su Marija Šerifović, Slavica Ćukteraš i drugi.

Ceca

Popularna folk zvijezda koja već dugi niz godina važi za najplaćeniju regionalnu zvijezdu (i suprugu, “udovica” Željka Arkana Ražnatovića) odlučila je otvoriti svoj vlastiti glazbeni studio nakon što je njen kolega Saša Kovačević, koji je nedavno postao vlasnik restorana, i Željko Joksimović koji su se dobro oparili sa tim svojim idejama.

Pjevači su prvenstveno otvorili glazbene produkcije kako bi snimili svoje pjesme u vrhunskim uvjetima. Isto tako, Ceca je poznata po lansiranju vlastite linije parfema.

Goran Bregović

Frontman grupe Bijelo Dugme je vjerovatno najosiguraniji čovjek na cijeloj sceni. Većinu od svojih nekretnina koje posjeduje, on izdaje za ogroman novac i stalno ima mjesečni priliv od nekoliko desetaka hiljada eura, bez da mora sići sa WC-a. Tvrdi se da Bregović posjeduje preko 30 nekretnina u raznim zemljama i da nijedna od njegovih vila ne vrijedi manje od milion eura. Tada je objasnio da kupuje manje i veće stanove i kuće od straha od siromaštva koje je osjećao na svojoj koži.

Haris Džinović

Legendarni pjevač prije nekoliko godina uložio je novac koji je zaradio na nastupima i u konobama, u kupovinu nekretnina, te u svoj posao uključio i svoju mnogo mlađu suprugu Melinu.

Lepa Brena

Brena pripada najmoćnijim javnim ličnostima već godinama zbog svoje briljantne karijere pjevača, kao i imovine koju je stekla kao suvlasnik Grand produkcije i direktorica Grand Televizije. Brenin suprug i poznati bivši teniser Boba Živojinović istodobno drži vinariju, dok mlađi sin Viktor u Beogradu posjeduje restoran.

Ličnosti koje nisu uspjele

Izvor: Zanimljivosti Balkan