Kada napravimo popis stvari koje treba uzeti i ponijeti na, izlet, ljetovanje, more, često zaboravljamo na jednu vrlo važnu stvar – hranu.

Počevši od samog puta, pa sve do hranjivih stvari na plaži, moramo izdržati vrućinu i more koje nas iscrpljuje koliko i nama, vrlo je važno da planirate na vrijeme i šta ćete jesti iz hrane.

Bilo da pripremate obroke ili brze ručkove na plaži, također je važno da je priprema što jednostavnija, jer na moru ne morate gubiti vrijeme, a u tom slučaju to bi trebao biti hranjiv obrok koji će zadovoljiti vas i vaše mališane. Evo nekoliko praktičnih ideja:

Ukusni sendviči

Image result for beach sandwiches

Jedna od omiljenih vrsta brze hrane za djecu i odrasle jeste svakako ukusni sendvič. Dobijte sjeckane, ukusne, suhe proizvode koji dolaze u svježini i okusu, dodajte ukusan, praktičan sir u lišću ili trokutima, i time je vaša briga gotova!

Mliječno osvježenje

Čini se da nas ništa ne može tako dobro osvježiti i “vratiti nas u život” poput svježeg voća ili dobrog, hladnog voćnog jogurta, ukusnog pudinga, deserta ili sireva s voćem po svom ukusu. Preporučuje se da se svi ovi slatki đakoni pakiraju u ručni hladnjak kako bi stajali na optimalnoj temperaturi.

Image result for fruit yogurt

Voćno osvježenje

I hladi i zaslađuje, a istovremeno nas ispunjava važnim vitaminima i mineralima! Ne zaboravite da svakoga dana osigurate barem jedan zalogaj svježeg, sočnog, ljetnog voća!

Zdrave grickalice

Plodovi oraščića jedan su od najbržih i najzdravijih načina za bijeg od komplikovane hrane – puni su proteina i masnih kiselina koje nam trebaju kako bismo ostali zdravi i puni energije. Izvrstan izbor je integralni biskvit ili slatkiši koji će vam dati energiju za kupanje i uživanje u morskim avanturama. Suho voće je također dobro rješenje – slatko, ali zdravo i vrlo, vrlo hranjivo!

Izvor: Stil.kurir.rs

Preporučujemo
Loading..