Zdravlje

IMATE LI OVE 2 RUPICE NA LEĐIMA? Imaju Čak Dva BOGOVSKA Naziva, A NIKADA NE BISTE POGODILI ŠTA TO GOVORI O VAMA

Postoje neki dijelovi ljudskog tijela koji su posebni i veoma karakteristični, ali i koji nemaju svi, poput rupa na bradi ili rupa na obrazima koje se pojavljuju kad se osoba nasmije.

To su neke zaista posebne karakteristike koje nekako govore ipak malo više o nekom pojedincu, pa se tako ove rupe koje neki imaju u donjem dijelu leđa nazivaju rupama Venere, a radi se o malim krugovima, koji se formiraju i u muškaraca i kod žena u donjem dijelu njihovih leđa, samo se doduše kod muškaraca nazivaju Apolonove rupe.

Te rupe nastaju tamo gdje dvije kosti povezuju zdjelicu, a mogu se uočiti samo kod ljudi koji takvu imaju genetsku predispoziciju ili ligamente tačno određene veličine. Ne možete odabrati da li da ih imate ili ne, jer sve ovisi o vašoj genetici. Rupe su na takvom mjestu da ih je nemoguće stvoriti nekim vježbama ili sličnim stvarima. Međutim, ukoliko nekim slučajem radite na uklanjanju suvišne masnoće, tada je moguće da se te rupe možda i pojave i postanu vidljive.

Te rupe imaju veze s tijelom, kao i sa strukturom kostiju, a eksperti objašnjavaju da naši kukovi imaju dvije tačke okrenute prema zdjelici i zakrivljene prema unutra, a zbog svog položaja, ove rupe su stvorene neposredno iznad njih. Dugo se vjerovalo da su rupe Venere ili Apolona genetski naslijeđene, ali sada ipak prevladava mišljenje da se one mogu nekako stvoriti gubitkom kilograma ili nekom vježbom, čak i ukoliko ih prirodno nemate. Vježbe za mišiće donjeg dijela leđa trebale bi nakon nekog vremena definirati rupe Venere ili Apolona na leđima.