Još koja riječ o zdravlju. Ganglion ili hygrom (obično poznat kao mrtva kost) je cista koja se sastoji od tkiva koje oblaže zglobove i tetive, a kao takva vrlo je česta kod svih ljudi.

Najčešće se javlja na zglobu, gdje se nalazi u 90% tih situacija, ali može se stvoriti i na drugim mjestima, poput koljena, kukova ili stopala.

To je benigna pojava, koja nije toliko opasna za ljude, ako je registrirana pri začeću, ili samo dvadesetak dana nakon njenog nastanka, i koja obično ne pravi probleme, čak i ako se osovina otkrije na vrijeme, ali ponekad može aktivirati druge simptome ili biti znak ranog artritisa.

Da biste ga se riješili bez odlaska liječnicima i operacijama i nepotrebnim mučenjima, pokušajte s ovom prirodnom metodom koja je mnogima pomogla i riješite se tako dodatnih glavobolja.

Uzmite biljku koja se zove ranjenik, obično poznatu kao debela koka, uklonite opnu od listova i stavite listove biljke na to problematično mjesto. Omotajte ga najlonskim omotom i vežite ga npr. da ne padne pa ostavite preko noći. Skinite ga sljedeći dan i problem će biti riješen kao stisak ruke.

Da je riječ o vodenoj cisti, ranjena bi osoba imala “puknuće”, a sve bi nestalo u roku od samo 5 minuta. Nakon skidanja moguće je osjetiti lagani svrbež koji će brzo proći i nakon toga ćete biti mirni. Međutim, masno tkivo, koje može uzrokovati vrlo velike probleme, na izgled je slično cisti, pa ako je to slučaj, pokušajte s ovom metodom.

Zapravo se masnoća uklanja i košuljicom obloge koju možete pokupiti svugdje, a snažna je da se primijeti na prvi pogled. 7 dana prije odlaska u krevet stavite list na rast, prekrijte s malo pamučne vune i ljepljivom trakom, ali ne previše. Masno tkivo trebalo bi brzo nestati.

Izvor: Balkanlifetoday.info