Zdravlje

IMATE JAKE I NESNOŠLJIVE GLAVOBOLJE – EVO KAKO JEDNOSTAVNO I POTPUNO PRIRODNO DA SE REŠITE BOLOVA – TABLETE VAM VIŠE NIKADA NEĆE TREBATI

Da li imate česte glavobolje? Da li vas možda muče konstatno jake migrene i imate osjećaj kao da vam je glava teška, da vas jak pritisak steže oko čela i da ne možete da se opustite?

To je nešto što se svakodnevno dešava miliona ljudi diljem svijeta i naravno svi uzmu, popiju tabletu i gotovo, kroz pola sata bol je prošla. Ali da li je to stvarno zdravo rješenje?

Osobe koje pate od teških glavobolja skloni su isprobavanju raznih metoda i sredstava, sve samo kako bi odagnali neugodnu bol jer su glavobolje zaista neugodne i nepredvidive, a vrlo često im i ne znamo uzrok.

Pokazalo se da kod glavobolja mogu pomoći topli i hladni oblozi te oblozi od jabukovog sirćeta.

Važno je znati da kod nekih oblika glavobolje djeluju samo hladni, a kod nekih samo topli oblozi, dok jabukovo sirće najbolje pomaže kod migrene i upale sinusa. Neke glavobolje se javljaju zbog širenja krvnih žila koje onda pritišću živce i tada pomažu hladni oblozi jer smanjuju krvne žile .

Druge su glavobolje uzrokovane tjeskobom i napetošću mišića pa tada više odgovaraju topli oblozi.

Za oblog je potrebno:

1. Za hladni oblog: pakovanje leda ili vrećica zamrznutog povrća.

2. Za topli oblog: peškir namočen u jako toplu vodu i ocijeđen.

Priprema obloga:

Kod primjene obloga trebate se smjestiti na neko mirno mjesto i leći, najbolje u zamračenu prostoriju, stavite oblog na čelo, opustite se i umirite disanje. Oblog možete staviti na više mjesta, primjerice hladni oblog na čelo, a topli na ramena, ako vam je glavobolja nastala zbog napetosti. Nakon primjene obloga popijte čašu vode.

Oglasi – Advertisement
Pozitiv media

Dobrodošli na portal Pozitiv Media.