Dosta ljudi na svijetu ima neke probleme sa svojim rektalnim dijelom tijela, a problem sa hemoroidima je nešto što je najčešće na meniju i od čega boluje ogroman broj ljudi.

Postoje naravno neke stvari koje svi mi možemo napraviti kod kuće i na taj način sebi olakašati ove neugodnosti i tegobe. Mogu se ovakvi problemi i trajno ukloniti, ali pritome ne mislimo na operacije, već na potpuno prirodnu metodu kojom ćete, ako sve budete uradili kako treba, zauvijek reći “Adios” hemoroidima.

Ležanje na boku – ležanje na ovaj način je definitivno najprikladniji za sve oni koji imaju hemoroide jer će tako doći do umanjenja doticanja bolnih mjesta u zdjelici i na (ili u) anusu. Pored toga dobro bi bilo koristiti i neke medicinske kreme proizvedene za ovu namjeru, koje mogu reducirati ili potpuno ukloniti upalni proces tokom noći. Upravo zato je spavanje na boku najugodnija poza za ležanje, a zbog normalnog protoka krvi se preporučuje i eventualna promjena boka. Ni slučajno nemojte spavati na leđima jer ta pozicija olakšava protok krvi do rektuma čime se stvara dodatna presija na hemoroide što izaziva dodatnu bol.

Aloe vera – ova biljka je odličan lijek i izvrsna je za korištenje u početnim fazama nastanka hemoroida, ali isto tako može jako puno pomoći i kod redukcije boli u fazama kada su se hemoroidi već razvili. Jedna od svakako najvećih i najznačajnijih prednosti ove poznate biljke leži u njenom hipoalergenskom učinku, odnosno da može da pomogne da se uspješno ukloni upalni proces i da istovremeno potakne rapidno ozdravljenje tkiva.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE