Zdravlje

Imate dlačice na NOŽNIM PRSTIMA? Ne igrajte se sa životom, onda imate OVU BOLEST!

Koliko samo danas postoji osoba koje imaju vrlo velike probleme s dlakavošću? Sigurni smo da ima puno vas koji zaista imate ovaj veliki problem, a zadnjih 10 godina sve se veći broj žena bori s tim problemom.

Hormonski poremećaji sve su prisutniji i ukoliko imate puno dlaka na nogama, a posebno na nožnim prstima, trebali biste se pobrinuti za taj segment svog zdravlja. Prema srpskim stranicama koje su namijenjene njezi žena, ako vam je dlaka na nozi postala tamnija od, na primjer, boje kose ili obrva, tada imate vrlo velike probleme sa svojim hormonima. Nadalje, vrlo velik problem kod žena i pojava dlaka na nogama i nožnim prstima jesu policistični jajnici koji dovode do rasta androgena u tijelu, a to nikako nije dobor za vas i vaše zdravlje.

Ono što je vjerovatno najviše bezbolno je jednostavna genetika. Ukoliko su vaši roditelji imali ove probleme, onda prosto nema šanse da vas dlakavost zaobiđe, zato se opustite, jednostavno se ne možete boriti protiv gena. Doktorica Nicole Phils, s druge strane, smatra da sve to može biti znak dobre cirkulacije, tako da ne morate puno brinuti. Ako ste toliko uplašeni, a ne znate koji je pravi razlog dlakavosti, posebno na nožnim prstima, onda je najbolje potražiti pomoć liječnika, koji će najbolje utvrditi vašu dijagnozu.

Imate li vi možda dlačice na svojim nožnim prstima? Da li ste znali za ove opasnosti koje to sa sobom nosi i da li ih regularno održavate? Napišite nam svoje mišljenje u komentarima i obavezno i dalje ostanite s nama.