Jack Nicholson, ikonički glumac iz Hollywooda, poznat je po svojoj uspješnoj karijeri i burnom privatnom životu. Nicholson je nominiran čak 12 puta za Oscara, osvojivši tri nagrade, uključujući onu za najboljeg glumca u filmovima “Let iznad kukavičjeg gnijezda” i “Nije moglo bolje”, te Oscara za sporednu ulogu u “Tender Times”.

Unatoč velikim profesionalnim uspjesima, njegov privatni život bio je obilježen brojnim skandalima. Jedan od najzanimljivijih detalja iz njegove biografije otkriven je tek kad je imao 37 godina.

 

Tada je saznao da mu je sestra zapravo biološka majka. Tajna je otkrivena kad je novinarka časopisa Time istraživala njegovu prošlost i obavijestila ga o istini. To je izazvalo šok u američkoj javnosti.Jack Nicholson ima stariju sestru Joan, koja je zapravo njegova biološka majka i starija je od njega 17 godina. Također, ima i “sestru” Lorraine, koja mu je zapravo tetka. Joan ga je rodila kad je imala samo 17 godina, a nije poznato tko mu je otac. Njegovi baka i djed, John i Ethel May, odlučili su ga odgajati kao svoje dijete, a ne unuka, te su planirali da mu nikada ne otkriju istinu. Jack je odrastao vjerujući da su Joan i Lorraine njegove sestre.

 

Osim burnih obiteljskih tajni, Nicholson je poznat i po svojim brojnim vezama i odnosima s ženama, te mu se pripisuje da je imao 5000 ljubavnica tijekom svog života. To što nikad ne skriva žene jedan je od njegovih najvećih poroka, a žao mu je što se prema njima više ne osjeća neodoljivo. Tijekom veze i braka dobio je petero djece, no s Jeninom djecom nije želio imati ništa.