Aca Sofronijević, poznati harmonikaš, prošao je značajnu transformaciju u svom fizičkom izgledu. Prije, kada je težio ukupno 128 kilograma, imao je ozbiljnih problema sa svojim zdravljem i kvalitetom života. Tada nije mogao ni sam zavezati vezice na cipelama i trebao je majčinu pomoć. U toj fazi svojeg života nije vodio zdrav način života.Ključni trenutak za njegovu promjenu dogodio se 2008. godine nakon razvoda od supruge Jasmine zbog optužbi za nevjeru. Tada je odlučio staviti brigu o sebi na prvo mjesto. Iako to nije bilo lako, Sofronijević je pokazao nepokolebljivu odlučnost da živi zdravijim načinom života.

Njegova prehrana sada uključuje obilne porcije salate, ograničenje unosa kruha bogatog ugljikohidratima i izbjegavanje slatkiša nakon obroka. Za doručak često konzumira heljdinu kašu s voćem i jajima, a međuobrok može uključivati svježe voće, pločicu čokolade ili datulje. Za ručak bira kuhane obroke s graškom, lećom ili grahom, te krišku kruha od cjelovitih žitarica. Meso konzumira samo nekoliko puta tjedno, dok veći dio obroka čini biljna hrana. Sofronijević vodi računa da mu večera bude lagana.

Osim transformacije u prehrani, Aca Sofronijević smanjio je svoju tjelesnu težinu i postao aktivniji kako bi poboljšao svoje zdravlje i kvalitetu života. Sada uživa u ljubavi sa svojom partnericom, sjajnom doktoricom, nakon raskida vjeridbe s voditeljicom Sanjom Ćulibrk.Nakon odlučnosti da promijeni svoj način života, počeo je s zdravijom prehranom. Prioritet mu je bila konzumacija salata, smanjen unos ugljikohidrata i izbjegavanje slatkiša nakon obroka. Doručak mu se sastoji od heljdine kaše s voćem i jajima, dok su međuobroci voće, ponekad čokoladne pločice ili datulje. Ručak često uključuje grašak, leću ili grah uz komad kruha od cjelovitih žitarica. Meso konzumira samo 2-3 puta tjedno, preferirajući biljnu prehranu i ribu. Večera mu je uvijek lagana.