Priča o Idi Sabelis i njezinom partneru Japu koja su odlučili uspostaviti intiman odnos unutar magnetskog rezonancijskog skenera 1991. godine izazvala je veliku pažnju i interes javnosti. Ovaj neobičan eksperiment, iako se dogodio prije više od 30 godina, i dalje je relevantan i intrigantan za mnoge ljude, posebno na društvenim mrežama.Ideja za ovaj eksperiment potekla je od nizozemskog znanstvenika Menka Viktora van Andela, a rezultirao je zvučnim zapisom i detaljnim informacijama o onome što se dogodilo tijekom intimnog odnosa unutar skenera magnetske rezonancije.

Iako su se u početku Ada i Jap trebali odnositi u standardnom misionarskom položaju, Ada je odlučila promijeniti pozu na “spooning” jer ju je to više privlačilo. Ovaj eksperiment kasnije je privukao pažnju i bio predmet studije objavljene u British Medical Journalu 1999. godine, koja je i dalje relevantna i čitana.

Jedno od važnih otkrića eksperimenta bilo je da muški spolni organ ima oblik bumeranga i prilagođava se obliku ženskog tijela tijekom intimnog odnosa, što je bilo suprotno stoljetnim uvjerenjima. Osim toga, eksperiment je pridonio boljem razumijevanju ženskog reproduktivnog sustava i tijela.

Iako su Ada i Jap bili prvi koji su se upustili u ovakav eksperiment, kasnije su uslijedili i drugi slični eksperimenti o intimnosti u magnetskim rezonancijskim skenerima, iako s volonterima koji su stariji od 18 godina i sukladno svojoj volji su mogli prekinuti eksperiment kad god su željeli.Ova priča i eksperimenti koji su uslijedili ostaju intrigantni i relevantni u kontekstu medicinskog istraživanja i razumijevanja intimnih aspekata ljudskog tijela.Time je bio inspiriran i slikar Leonardo da Vinci koji je stoljećima prije, točnije 1492. godine, na jednoj slici prikazao vaginu kao pravi cilindar.