Jack Bowden (98) iz Velike Britanije je sada definitivno i bez konkurencije, najstarija osoba koja je preživjela i pobijedila opasni k. virus.

Slavni veteran iz Drugog svjetskog rata i penzionisani farmaceut, koji je tokom rata bio angažovan na masovnoj proizvodnji pencilina, bio je testiran na aktuelni virus i bio je pozitivan. Otišao je sam da se testira kada je osjetio prve simptome ove bolesti.

Bowden, koji je inače i ponosni čukundeda, je odmah nakon što su pristigli rezultati bio primljen u bolnicu iz koje je otpušten za vikend, nakon 3 dana, jer se njegov imuni sistem uspio izboriti sa opasnim virusom i to bez ikakvih težih komplikacija. On se odmah nakon izlaska iz bolnice vratio svojoj kući u Bolton.

Njegov najmlađi sin Marc (58) je objasnio kako je, kada je saznao za očevu dijagnozu, napisao već i orpoštajno pismo svom ocu, ni ne sluteći da će vitalni Jack da pobijedi ovu opaku bolest.

“Ja sam bio ubijeđen da ga više nikada neću moći vidjeti. Sastavio sam mu tako divno pismo gdje sam se lijepo oprostio od njega.” objasnio je Marc.

Ali, u petak je Marc potpuno neočekivano dobio poziv iz bolnice te mu je rečeno da je njegov otac mnogo bolje, da ima samo blaži oblik respiratorne infekcije koja se povlači i da će on već naredni dan biti otpušten iz bolnice i poslat na kućno liječenje.

Svi doktori u cijeloj Velikoj Britaniji sada proučavaju ovaj slučaj, za koji kažu da je apsolutni fenomen. Fascinirani su da je jedna osoba sa toliko godina na grbači uspjela bez previše problema pobijediti virus od kojeg umiru mnogo mlađi od njega.

Preporučujemo