Sigurno svima vama Amerika djeluje kao idealono mjesto, ali treba da znate da uopšte nije kao u filmovima. Ako želite da uspijete, itekako treba da se namučite.
Status jednog Ibre koji živi i radi u Americi je mnoge nasmijao do suza. Vjerovatno vam je poznato da mnoge osobe, pogotovo one starije kada odu u inostranstvo, počnu koristiti njihove jezične fraze. Status prenosimo u cjelosti kako je i napisan, siguno ćete se namučiti čitajući neke riječi:

Ovaj status jednog Ibre koji živi u Americi je mnoge nasmijao, a  i ostavio bez teksta. Vjerovatno vam je poznato kako neke osobe kada odu u inostranstvo, počnu koristiti njihove fraze. Prenosimo ga onako kako je napisan, pa će vam možda biti teže čitati neke riječi:

“Dragi naši, moramo  vas obavjestiti da ne možemo konfirmovati naš dolazak ovo ljeto, kako stoje stvari, morati ćemo da kanselujemo tikete koje smo bukirali, jer nas morgidž ubi za taun haus što smo ga uzeli. Je*iga, bez toga ne možemo da dođemo.

Ja imam dosta posla oko taun hausa – čistim atik, katujem travu. Na kraju radnog vremena nekako ugrabim par sati da sređujem bejsment jer planiramo da ga rentamo i tako povećamo inkam. Kao što znate, nije nimalo lako, ali kad je čovjek hadrvorker i kad dobro isplanira skedžual, sve se može.

Ja sam baš dotjerao liniju na 130 paunda, pa se neki naši kokuzi šegače da sam se osušio jer puno radim i spavam samo 4 sata, ali to je samo zato što su oni dželos na mene.

Potrebno je  samo prvih 25-30 godina dok ne otplatimo Morgiž. Poslije ćemo svi da zasluženo uživamo . Pozdravlja vas vaš brat Ibro Ibrahim iz USA.”