Na svijetu nema posla koji je perfektan i da ga je lako raditi, a svaki posao donosi sa sobom neke lijepe, ali i ružne stvari.

Tako je i s poslom novinara, TV voditelja ili uopšteno rada na televiziji općenito. Malo nas ima ideju šta stoji iza emitiranja jedne obične emisije i koliko rada i priprema, koliko treninga treba proći da bi se napravio kvalitetan show i da sve izgleda savršeno na TV-u i da može da privuče što više gledatelja.

Danas je vrlo teško napraviti zanimljivu emisiju jer je puno toga već viđeno, a Internet je svima nama olakšao pristup raznim informacijama i vijestima, a svima onima koji misle da je lako raditi ispred ili iza kamere, ili na terenu kao novinara reporter, neka onda pokušaju i uvjerit će se da sve to nije baš onako kako su oni to zamislili i da je potrebno puno napora da se napravi sat vremena kvalitetne emisije koja će privući pažnju ogromnog broja gledatelja.

Za skoro svaku emisiju postoji unaprije definisan scenarij kojeg se svi, barem načelno, trebaju odnosno moraju držati, ali ponekad, naročito kad sve ide uživo, to često nije moguće, jer se u takvim emisijama često znaju događati nepredviđene situacije.

Tako je dosta čudno ispao snimak na kojem voditeljica n Happy televiziji u jednom momentu počinje sa riječima poput smrade, lopove, ološu. Snimak je očekivano odmah završio na društvenim mrežama, a mnogi su mislili da se ovdje zapravo samo radilo o uvježbavanju i da je voditeljica mahinalno izjavila te uvrede.

Preporučujemo