Pokret mladih “Za Niš bez straha” sve građane Niša poziva na drugi protestni skup pod nazivom “Stop teroru- za Niš bez straha” koji je zakazan da se održi na trgu Kralja Milana za petak, 18. januar u 18 časova, piše juGmedia.

Foto/Jugmedia

Novi protesti zakazani su za sutra od 18 sati uz najavljeno učešće beogradskog novinara Srđana Škora i u Kuršumliji, a protiv režima predsednika Aleksandra Vučića i lokalne vlasti koju SNS predvodi.

-Hvala svim sugrađanima koji su dostojanstveno, hrabro i odlučno prošlog petka pokazali svoju volju, da stave do znanja vlasti na miran ali jasan način, da više ne žele Niš po meri režima, Niš koji nestaje i urušava se pod težinom neznanja i korupcije .Vlast se o protest građana oglušuje. Oni ne misle o nama. Oni ne brinu o nama. Voleli bi da nas nema, navode u saopštenju.

I “Dveri” pozivaju na građanski protest

-Jasno je pokazao prvi protestni skup da se jasna građanska alternativa formira u Nišu protiv terora vlasti, koja ima kapaciteta da artikuliše i formuliše zahteve i nagomilano nezadovoljstvo građana. Nišlije ohrabrujemo da se oslobode straha kojim ih sve vreme porobljava vlast i stanu u odbranu sopstvenih života i života svoje dece, zaključuje se u saopštenju.

Prošlog petka se na protestima Poketu mladih “Za Niš bez straha” pridružilo nekoliko hiljada građana koji su zatražili na njima ostavku ministarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, smenu niškog gradonačelnika Darka Bulatovića, te oslobađanje medija i formiranje medijskog servisa, STOP javnim izvršiteljima nad socijalno ugroženima, partijskom zapošljavanju i isključenju struje. Traži se i da se svi slučajevi paljenja automobila rasvetle, a da se vrate gradu Regionalna privredna komora, Elektrodistribucija i Aerodrom.

Preporučujemo