Marini Adamović, humanitarki iz Niša, napokon se ostvarila želja – dobila je kolica sa kabinom, koja joj trebaju da bi mogla da se kreće kroz grad i nastavi prikupljati novac za teško obolele kojima je potrebna pomoć.

Kaže da će novo vozilo puno pomoći u njenom dugogodišnjem humanitarnom radu i svakodnevnom životu. Marina je dobila kolica sa kabinom nekoliko meseci nakon što je apelovala na građane da joj pomognu u tome da se nastavi boriti za one kojima je potrebna pomoć, u lošim uslovima koji se već izvesno vreme ne menjaju.

Niška Fondacija za zdravstvo donirala je vozilo, a Marina kaže da joj je bilo neophodno ovo prevozno sredstvo kako bi mogla da obavlja nesmetano humanitarne poslove u boljim uslovima.

-Potrebno je skupiti mnogo para jer ima sve više obolelih mladih. Svaki dan sam na ulici, ovde moram da dolazim svakoga dana, tako da su mi zaista bila neophodna kolica. A dosta je bilo prepreka na putu, snega, kiše i vetra i ranije nisam znala kako bih mogla da dođem do zaštite, kazala je ona. Vremenske neprilike i vetar za Marinu više neće predstavljati problem pri vožnji u novim kolicima.

Foto/Privatna arhiva

Marina tvrdi da joj mnogo znači ova donacija, ali ne samo za nju, nego i ljude kojima pomaže. Kolica sa kabinom kreću se na strujni pogon, a ova humanitarka navodi da je već imala priliku da ga vozi i da je lako upravljati vozilom.

-Vožnja je jednostavna, snašla sam se, sve je u redu. Naravno, ima još nekih stvari koje bi trebalo da saznam, poput toga kako grejanje funkcioniše. Nije problem što se tiče samog rukovanja, jednostavno je, kaže ona.

Marina trenutno pokušava da za Viktora Petrovića obezbedi novčana sredstva – dečaka starosti 19 meseci koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a kojem je potrebno više od 560 hiljada evra za lečenje.

Preporučujemo