Novo

Hrvatska digla SVE SLUŽBE NA NOGE! Angažovana i vojska i policija, pa NIKO NE ZNA ŠTA SE DEŠAVA?

U zadnja 3 dana Hrvatska je broj 1 na karti, po događajima i trenutnim dešavanjima. To je pretežno crna hronika, ali i jako nevrijeme koje je Međimurje pogodilo jučer negdje oko 19 sati. Uz to, u posljednja 72 sata alarmirana je sva policija, kao i dio vojske koji traži djevojčicu iz Slunja.

Skupina od 13 migranata primijećena je na vojnom igralištu kod Slunja, u prisustvu 11-godišnje djevojke. Smatra se da su ilegalno ušli na područje Hrvatske, ali im se ne može ući u trag. Svima je sigurno poznato da je Hrvatska jedina država u regiji koja ne dopušta ulazak i prolazak migranata kroz njihov teritorij. Jedini način za ulazak bio je, dakle, ilegalni način.

Nestanak ove male djevojčice prijavljen je policiji, migranti su pritvoreni i ispitivani, ali o njoj nemaju podataka, a poznato je da je ona bila u njihovom društvu. Zbog nepristupačnosti terena, upozorena je i vojska te se čitav teren trenutno češlja. Kako vrijeme odmiče, djevojčica može biti dalje i dalje od Slunja, ukoliko je možda oteta. Čitav slučaj također je prijavljen centru za nestale osobe.

Prije nekoliko dana imali smo sličnu situaciju, ali tada je to bio lažni alarm majke jer je djevojčica čitavo vrijeme bila s ocem, ali je nisu zvali. S obzirom na to da je riječ o maloljetnoj osobi, policiji nije jasno šta je radila s migrantima, a kad su privedeni, jednostavno nije bila tamo. Još uvijek tvrde da je nisu vidjeli.