Novo

HOROR! Prevrnuta auta i kamioni, krovovi kuća zdrobljeni- Nevreme poharalo deo Hrvatske- EVO ŠTA ČEKA CELU REGIJU(FOTO, VIDEO)

U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se najnovijih informacija , odnosno vesti , a koje nam dolaz sa strane meterologa . Naime , poslednjih dana imali smo priliku da osetimo različite vremenske prilike ili neprilike kako god da ih nazovete , te od kako je krenuo septembar nismo imali neki ttopliji dan , a zahlađenje je stiglo u regiju , pa čak iako jesen još nije na vidiku . Dakle ,kiša je pokorila celu regiju , pa ni ovaj vikend nije bila ništa bolja situacija , te temperature nisu prelazile 15 stepeni.

Kada je reč o nismim temperaturama , uvek su tu Srbija i Bosna na najvećem udaru , ali ovaj put je bilo najgore u Hrvatskoj . Naime , ove subote je se oglasio Estofeks , a koji je izdao drugi stepen upozorenja za područje Jadranske obale ,a prvi je izdat za područje Hrvatske. Naime , hitno je uključen meteroalarm , a nakon kojeg je nevreme pogodilo ovu zemlju. Dakle , narandžasti meteoalarm izdat je za područje Like i Gorskog Kotora , a za ostatak Hrvatske izdat je žuti. Na HRT-u je tako jutros izdat+o i sledeće upozorenje:” U petak će u Slavoniji, Baranji i Sremu prevladavati oblačno sa povremenom kišom, ponegde praćenom i grmljavinom. Lokalno bi moglo da padne i više od 30 litara po kvadratnom metru u kratkom vremenskom periodu. Sunčanih intervala biće malo. Povremeno će duvati umjeren severni i severoistočni vjetar. Temperatura vazduha biće od 16 do 21 stepen’”

Dakle , kako smo već istakli , jučer je Hrvatska pretrpela jako nevreme : ” Neviđeno nevreme pogodilo je Čazmu i situacija je zaista katastrofalna. Prevrnuti kamioni i automobili, srušeni krovovi kuća i gotovo da nema kuće koja nije oštećena. Odmah smo kontaktirali Upravu civilne zaštite, a sve službe su na terenu i sa svima smo u stalnom kontaktu. Koliko znam, civilnih žrtava nema i to je najvažnije. Materijalna šteta je zaista ogromna. Kako saznajemo, struje neće biti najmanje dva dana.”, stoji u saopštenju HRT-a.