Novo

HOROR NA SALAŠU! Uhapšena 2 nasilnika, IŽIVLJAVALI se nad radnicima što su im radili za 1.000 dinara -DAN!

I ovog ćemo vikenda pričati o vrlo lošim vijestima koje nam stižu iz Srbije, a sigurno mislimo na crnu hroniku.

Ovaj put, međutim, nećemo imati ubistava ili samoubistva, kao što je to bio slučaj u prethodnom tekstu, kada se majka s trogodišnjim djetetom bacila s terase. Još uvijek nije poznato je li to ubistvo, ili nesreća ili čak treća opcija, samoubistvo.

Novosadska policija imala je jučer vrlo specifičan slučaj, kada su prosto morali pritvoriti J.Š (51) i M.Š (48) s teritorije Žablja. Optuženi su da su javno iskorištavali srpskog državljanina koji ima 40 godina, kao i državljana Sjeverne Makedonije koji je puno stariji i ima 78 godina. S njima je u ovom zločinu bio i 54-godišnji stanovnik Žabljaka.

Prema podacima novosadske Policijske uprave, sva trojica terete se za zločin trgovine ljudima. Naime, terete ih da su ih prisiljavali na teške fizičke radove, ali prije toga su im oduzeli osobne dokumente. Ukoliko bi zahtijevali papire, ali i novac koji su zaradili, pretukli bi ih i rekli su da će ih platiti sljedeće sedmice.

Naime, radili su na jednom salašu, gdje nisu imali ni temeljne uvjete za život, rijetko su dobijali hranu, spavali su u staji i sav novac zarađen od spomenute trojice zadržali su “vlasnici” za sebe. U suradnji s centrom za trgovinu ljudima, dvjema će žrtvama biti pružena pomoć, dok su troje osumnjičenih u 48-satnom pritvoru. Šta mislite o trgovini ljudima? Koja je adekvatna kazna za ove osumnjičene?  Kolika zatvorska kazna bi bila pravedna da se presudi ovakvim monstrumima? Sve nam napišite u komentarima.