Novo

Hasan Dudić RAZOČARAN! Spomenik NE LIČI na Šabana! (VIDEO)

U nastavku današnjeg članka ćemo da se bavimo sa novostima koje nam dolaze sa naše domaće javne scene, a u nastavku ćemo da se fokusiramo na legendarnog pjevača narodne muzike, Šabana Šaulića koji već nekoliko godina nije sa nama, a koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Njemačkoj kada se on vraćao za Srbiju. Nažalost nije uspio da preživi, a u autu sa njim su bili i njegov klavijaturista, koji je nažalost preminuo, te njegov kum koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Ova vijest šokirala je cijelu bivšu Jugoslaviju, jer jednostavno nije bilo osobe koja nije čula za ovog pjevača koji je ostavio veliki trag na domaćoj estradnoj sceni. Na njegovoj sahrani pojavilo se nekoliko hiljada ljudi, koji su došli da ga isprate na vječni počinak, kako njegova porodica, prijatelji, tako isto i njegove kolege te brojni njegovi obožavaoci. Inače tada se pojavio i njegov vanbračni sin Robert, koji se do sada nikada nije pojavljivao u javnosti, a koji neodoljivo podsjeća na svog oca.

Prije dva dana u njegovom rodnom Šapcu u njegovu čast otkriven je spomenik, a na ovoj ceremoniji okupila se cijela porodica Šaulić, ali i brojne njegove kolege, prijatelji kao i građani Šapca. Njegov veliki prijatelj, pjevač Hasan Dudić ipak je bio razočaran sa onim što je imao priliku da vidi, pa je on za domaće medije izjavio sljedeće: “Osećam se sa dozom tuge, moj brat nije živ, ja bih bio najsrećniji čovek da je on živ. Da je on živ ja bih dao još pola svog života, ako treba sve, samo da je on živ”, rekao je on, pa je dodao: “Malo nisam zadovoljan kako su lik napravili, tu su malo žurili, a on je baš imao lepu glavu da se napravi i nos mali je imao, čujem i komentare, ja čim sam ugledao ja sam to rekao. Valjda će to popraviti”.