Prema meteorolozima, svjetski poznatom mjestu AccuWeather, razdoblje do kraja oktobra u većem dijelu Bosne i Hercegovine bit će jedno od najtoplijih u historiji mjerenja ove jeseni.

Dakle, ove sedmice nas očekuje uglavnom sunčano i toplo vrijeme, a dnevne će temperature prelaziti 20 stupnjeva. Danas su 15 sati najtopliji gradovi bili su Mostar, Široki Brijeg, Drvar i Grude, gdje je izmjereno čak 28 stupnjeva. U Zenici i Tuzli bila je nešto manja temperatura, a u Sarajevu, Jajcu, Bihaću 26 stupnjeva.

Kako su meteorolozi najavili kišni početak sedmice, do iduće nedjelje će i dalje biti sunčano i toplo. Vrijeme će se pogoršati već naredne sedmice, a temperature će polako padati.Tako bi, na primjer, već sljedećeg četvrtka Beograđani i Sarajlije, za razliku od ove nadolazeće sedmice, kada hodaju u kratkim rukavima, mogli nositi kapute i zimsku odjeću, da, dobro ste pročitali.

Prema prognozi meteorologa “AccuWeather”, prvi jutarnji minus u Bosni i Hercegovini očekuje se 6. novembra. Prvi snijeg će pasti do kraja novembra, odnosno 28. i 29. dana pomenutog mjeseca. Tokom tog razdoblja temperatura neće prelaziti tri stupnja više od sedam dana, a jutra će biti izuzetno hladna.

Već sredinom novembra, imaćemo jutarnje temperature na cijelom Balkanu koje će ići i do -5 svako jutro do početka 12 og mjeseca. Pravi debeli snježni pokrivač, očekuje nas već krajem idućeg 11 og mjeseca.

Izvor: lokovesti

Preporučujemo
Loading..