Mnogi ljudi kada se nalaze na groblju imaju određeni strah ili fobiju, jer u tim mjestima definitivno ima nešto strašno, pogotovo u noćima, a to sigurno nije mjesto gdje svako želi provesti svoje vrijeme, osim ako ne posjeti mjesta gdje su mu pokopani najbliži rođaci i prijatelji.

Ovih dana, na groblju u Borovu prošle sedmice, tokom otvaranja grobnice osobe koja je umrla 1945. godine, pronađena je velika količina oružja, od “kalašnjikova” i bombi do raketnih bacača i plastičnog eksploziva, navodi se u jednom srpskom portalu. Naime, dobro ste pročitali, sve se može naći pod zemljom, samo ako kopate dublje.

Navodi se da je oružje pronađeno na dubini od 20 do 80 centimetara, a policija je obavijestila policiju o pronalasku oružja, radnika komunalnih poduzeća, koji ga je u potpunosti otkrio. On je bio zadužen za čistoću groblja i sve spomenike koji su se nalazili na groblju, a oružje je pronašao sasvim slučajno.

Kao što smo rekli, u grobnici su pronađena 4 kalašnjikova, 3 poluautomatske puške, 2 puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, 1/2 kilograma plastičnog eksploziva, tri protuoklopne mine, 9 upaljača za protivoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, sve to na samo 70 centi ispod zemlje.

Nadalje, u priopćenju se navodi da je hrvatska policija priopćila kako će pronađeno oružje biti uništeno i da je Državno odvjetništvo u Vukovaru obaviješteno o pronalasku odmah nakon njegovog otkrića. Uprava policije Vukovar podsjetila je da je u toku preventivna akcija “Manje oružja, manje tragedija” u kojoj se mogu predati svi eksplozivi, vatreno oružje ili streljivo, bez straha od bilo kakvih sankcija, pa se radi o sigurnosti samih građana.

Preporučujemo
Loading..