Zanimljivosti

Hana se 3 sedmice žalila na glavobolju, pa na treningu pala i umrla: Zbog uzroka tragedije plaču i doktori: Tuga i žalost

Čitav život, ova djevojka se bavila gimnastikom i plesom, a očito joj je bilo na kraju suđenu da na jednom od svojih mnogobrojnih treninga ipak izgubi svoj život.

Hana Klark (24) bila je jedna o najpopularnijih plesačica čirliderica iz mjestašceta Litl Rok u Arkansazu. Umrla je nakon što je tokom jednog treninga prošle sedmice jednostavno pala na pod. Naravno hitna je bila odmah pozvana, a Hana je iduća 2 dana bila u bolnici, ali je na kraju ipak izgubila bitku za život.

Naravno, njena porodica i njeni prijatelji nisu mogli vjerovati da je djevojka umrla od krvnih ugrušaka koji su pronađeni i na mozgu i na srcu.

Zbog toga je čak i njen doktor bio potresen i svi su na njenoj sahrani ronili suze. Hana je bila veoma pozitivna i uvijek nasmijana djevojka.

“Kako je mogla biti toliko bolesna, a da to niko nije shvatio ili primjetio? Ona je redovno išla na kontrole. Bila je jako aktivna. Dešavalo se da pada na glavu, ali uvijek su to bile male masnice koje su brzo prolazile. Par puta u zadnje vrijeme se žalila da je glava boli i da ima vrtoglavice. Doktori su rekli da je to od iscrpljenosti, ali obzirom da je u sjajnom fizičkom stanju bila je odmah puštena kući.” priča Džon, otac mlade Hane, dok je njena majka Milija navela kako je Hana još kao veoma mala bila izuzetno hiperaktivna, ali nikada ozbiljno bolesna.

Iz bolnice su izdali saopštenje gdje navode da je Hana uistinu bila izuzetno zdrava i da su sve njene prethodne kontrole bile bez ijednog problema, zbog čega su i više nego šokirani njenom smrću.