Severina Kojić izgubila je bitku za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, za što se godinama borila s bivšim partnerom, biznismenom Milanom Popovićem.

Tom prilikom je primljeno otvoreno pismo pjevačici Vedrane Rudan, koje vam prenosimo u cijelosti:

„Draga gospođo Kojić! Vidim, plačete, vidim, pitate se jer su vam oteli dijete. I mi, manje poznati, prošli smo sličnu rutu. 1988. godine odlučila sam napustiti muža. Živjeli smo u zajedničkoj kući. Na početku mi je dao do znanja da će se boriti za kuću do kraja. Tada nisam znala šta je “kraj”. Otkrila sam to 2017.

Dvadeset devet godina borila sam se da dođem do dijela zajedničke kuće koji je upisan u moje ime. Srećom, advokat me besplatno zastupao svih tih godina. Da sam morala platiti troškove nikada ne bih došla u svoj dio. Hvala, Siniša. Izašla sam iz kuće s torbicom u ruci. Djeca su ostala s njim jer nismo imali kamo otići. Nijedan susjed, stranac ili bivši prijatelj nikada me nije nazvao “kurvom”. Usudila sam se uzeti život u svoje ruke, krenuti dalje bez njega, odabrati svoj put.

I danas me neki nazivaju “kurvom” zbog bježanja od kuće i “napuštanja” djece koja godinama nisu vidjeli “oca”. Ne pogađa me. Znam gdje živim, znam da sam dobra majka, znam da imam prekrasnu djecu i divnu unučad i dobrog novog muža, znam da sam sretna. Sretna sam jer sam imala hrabrosti boriti se i protiv “susjeda” i “prijatelja” i “sistema”.

Severina! Od*ebi sve one grozne ženke koje na tebe reže. Od*ebi sve napaljene mužjake koji te mrze jer te ne mogu imati Je*i i njega, koji ovih dana uživa jer je “pobijedio”. Ne, ne briši suze i ispruži usta uz osmijeh za mene. Spašena sam reci. Učinite to zbog desetaka hiljada Hrvata koji nisu Severina koji prolaze kroz istu stvar.” stajalo je u pismu.

Preporučujemo
Loading..