Gljivice na noktima su mi se širile sve više: Bila sam očajna, a onda sam otkrila ovaj lijek i riješila sam se gljivica za nekoliko dana (SAVJET) – Pozitiv Media
Zdravlje

Gljivice na noktima su mi se širile sve više: Bila sam očajna, a onda sam otkrila ovaj lijek i riješila sam se gljivica za nekoliko dana (SAVJET)

Polako nam dolaze ljepši i topliji dani, a to sa sobom vuče i nošenje papuča i sandala.

Ako pretpostavimo da će pandemija ubrzo popustiti, što se nadamo, mi ćemo biti u mogućnosti ponovo izlaziti napolje, šetati i nositi na nogama sandale / papuče, naravno samo pod uslovom da nemamo probleme sa gljivicama na noktima. Ne samo da to estetski ne izgleda ni malo lijepo, gljivice mogu predstavljat i ozbiljan medicinski problem.

Ukljanjanje gljivica je nerijetko jako skupo i dugotrajno, ali prije nego što riješite koristite neke kupovne stvari i preparate namijenjene za ovaj problem, prvo probajte sa ovim potpuno prirodnim lijekom.

Radi se o kokosovom ulju koje se pokazalo kao nevjerovatno jak i jako koristan lijek za rješavanje problema sa gljivicama na noktima, jer ono u sebi sadrži antifugalna svojstva i srednje lančane masne kiseline. Preporučuje se korištenje djevičanskog kokosovog ulja i to hladnog i prešanog, da bi se dobili najbolji mogući rezultati. Dakle komercijalnim uljima i preparatima kažite odlučno “fuj to”.

Postupak je sljedeći. Najprije morate oprati svoje noge a onda uzmite malo više kokosovog ulja i dobro ga razmažite po cijeloj nozi, naročito noktima, i taj proces ponavljajte tri puta dnevno.

Za uklanjanje gljivica također možete upotrijebiti i najobičniji jogurt, a sve što morate napraviti je potopiti noge u jogurt, a kada vam se noge osuše, saperite ih hladnom vodom. Soda bikarbona je također jako korisna kod liječenja gljivica, te je treba pomiješati sa hladnom vodom (omjer 1:3) i nanijeti na prste na nozi i ostaviti da stoji par minuta.