Zdravlje

GINEKOLOZI REŠILI NAJVEĆU BRIGU ŽENA! EVO zašto vam donji veš NAGLO promeni boju, niste to mogli ni naslutiti…(FOTO)

Kad je u pitanju intimno zdravlje, bilo muškarca ili žene onda se nerado govori o tome. A treba pričati otvoreno, to je dio ljudskog zdravlja, nešto što se tiče svih nas.

Kad kažemo intimno zdravlje misli se prvenstveno na higijenu intimnog područja, redovno pranje, nošenje čistog unutrašnjeg veša. Sa pravilnom higijenom treba početi još od ranog djetinjstva a naročito kada je riječ o ženama. Zato je potrebno da djevojke nakon prvog ciklusa posebno obrate pažnju na higijenu. Žene su zbog svoje anatomije, sklonije bakterijskim infekcijama pa još kako svaki mjesec imaju ciklus to znači da je i opasnost od infekcija veća. Kada je riječ o higijeni, potrebno je obratiti pažnju i na izbor unutrašnjeg veša. Treba birati pamučni veš, nikakve druge materijale koji ne propuštaju zrak te se tako bakterije samo mogu još razmnožavati, naročito u ljetnim vrućim danima.

Danas vam pokazujemo jedan viralan video, koji je privukao pažnju na Tik-tok mreži.

Popularna blogerica Alisa Kokran Kanđiano je na svom profilu pitala svoje pratitelje kako izgleda njihov unutrašnji veš, da li je dovoljno izbijeljen kao onaj komad njenog veša koji je držala u ruci.

Onda je zumirala svoj veš i ukazala na vidljive bijele tragove na donjem vešu, koji je tek izvađen iz mašine za veš. Vjerujemo da se mnoge žene odahnule kada su prepoznale “svoje donje rublje”, jer se gotovo 90% žena izjasnilo da ima sličan problem.

Poznati američki ginekolog, Dženifer Linkoln, objašnjava ovu pojavu tako što ukazuje da se u ženskom polnom organu naalzi veliki broj bakterija, one pak stvaraju kiselost, tako da se u tom kiselom okruženju brže stvaraju i razmnožavaju bakterije. A ti bijeli tragovi su tragovi od iscjedka koji predstavlja čišćenje od te kiselosti. Doktorica napominje da je to normalno kod žena.

Oglasi – Advertisement
Pozitiv media

Dobrodošli na portal Pozitiv Media.