Zdravlje

Ginekolog SUROVO ISKREN! Žene, OVO svaki put radite kad dođete na pregled: Ne budite smrdljive gadure, MI TO MRZIMO!

Današnji tekst ćemo posvetiti nečemu što će sasvim sigurno privući dosta velik broj žena. Naime, odlazak kod ginekologa je još od ranog djetinjstva za mnoge pripadnice ženskog spola jedan od najgorih pregleda.

Dosta initiman čin, još ukoliko je ginekolog grub, onda definitivno nijedna žena ne voli da ide na te preglede. Ali, jeste li se možda ikada zapitale kako je doktori koji radi te preglede?

AKo samo obratimo pažnju na to kako zaista zabrinjavajuće veliki broj žena na preglede dolazi u totalno zapuštenom stanju, da ne mijenja redovno gaćice (i po nekoliko dana), te druge gadne stvari. Ginekolozi naravno moraju uvijek da zagnjure glavu dole i barem da stave prste, što vjerujemo nije uopšte prijatno za njih.

Danas ćemo pričati o nekim stvarima koje obavezno pod hitno morate da promijenite, kako vas ginekolog ne bi izbacio iz ordinacije.

Naime, ono što im možda i najviše smeta jesu situacije kada žena doće neuredna i neobrijana u donjoj zoni. Dakle, odvojite 10 minuta svog dragocjenog vremena i ošišajte šumu koju imate među nogama jer će to olakšati stvari i vama i doktoru. Isto tako je preskakanje pregleda usljed menstruacije. Danas moderni papa testovi su mogući i za period dok imate menstruaciju. Naime, sekret kod žena je danas veoma česta stvar, zbog čega ne treba nikako sam postavljati dijagnozu kod kuće ili se, nedaj Bože, pokušati liječiti.

Upravo zbog toga postoje ovi doktori, nemojte ih vi glumiti, jer sigurno niste bolji od njih. Mnogo žena također zaboravi da kaže svom doktoru da pije terapiju, lijekove, što je jako bitno. A da ne govorimo o tome da preko 90% pacijentica dolazi na preglede tek kada nastane problem, što znači da ne dolaze i po nekoliko mjeseci na pregled.

Da li volite vi da idete na preglede? Ispričajte nam svoja iskustva?