Svaka domačica svakodnevno kuha i ukus njene hrane nikad nije upitan. Međutim, postoje neki trikovi profesionalnih kuhara sa kojim će vaša hrana biti savršena.

Oštar ukus luka

Ošar ukus i miris luka skoro pa svima stvaraju neugodan osjećaj, ali kuhana jela bez luka bi bila totalni promašaj. Srećom, mi vam donosimo jednostavan način da se riješite tog mirisa a da vaš luk bude još ukusniji. Jednostavno sitno sjeckanu luk stavite u zdjelu hladne vode na pola sata i gorki usku luka će nestati.

Rezultat slika za ostar miris luka

Žilavo meso

Dešava vam se da je vaše meso žilavo nakon kuhanja i veoma teško ga je žvakati. Tada pokušajte da koristite voće. Marinirajte meso u sok od limuna barem na pola sata prije kuhanja i vaš ručak će biti savršen.

Previše ste posolili supu

Pretjerali ste sa soli i vaša supa je preslana. Najčešća metoda je da dodate još malo vode i pustite da supa kuha još par minuta. Ako vam se ovo ne radi, jednostavno u supu dodajte malo riže. Ako niste znali riža je odlična za apsorbiranje viška soli.

Rezultat slika za supa

Previše slano meso

Pretjerali ste sa začinima, kiselo vrhnje će pomoći da se riješite viška soli u mesu. Sve što treba jeste da stavite meso u zdjelu kiselog vrhnja i pustite da se ohladi. Također možete dodati sitno isjeckani kupus, tikvice ili ribani sirovi krompir na njega, a ovi sastojci će ujedno učiniti vaše meso sočnijim.