Zanimljivosti

GADAFIJEVO PROROČANSTVO SE OBISTINILO I LEDI KRV U ŽILAMA! Davnih godina je upozoravao ljude na ovu stvar

Nekada davno Libijci su bili među najprosperitetnijim stanovništvom ne samo u Africi, nego i na svijetu. Danas se isti ti Libijci suočavaju sa problemima kao što su nestašica hrane, lijekova, goriva, pa čak i električne energije.

Inače, zbog svega što se sada događa sa ovom državom, mnogi su došli do zaključka da se zapravo obistinjuju ona najmračnija predviđanja bivšeg lidera ove države Moamera Gadafija, koji je govorio upravo o razvoju događaja u Libiji, kao i drugim arapskim državama nakon prisilnog svrgavanja legitimnih vlasti.

To je, među prvima, potvrdio brat pokojnog lidera, Ahmed Gadaf el Dam, inače lider Fronta za nacionalnu borbu u Libiji i bivši koordinator libijsko – egipatskih odnosa.

Šest godina već je prošlo od “arapskog proljeća”, a Libija je od daleko najbogatije i najprosperitetnije države u čitavoj Africi ostala ratom opustošena država koja od tada nema faktički centralne vlade.

Život u ovoj državi je sve teži iz dana u dan, a situacija nije ni blizu poboljšanja. Naravno pandemija koronavirusa samo je još dodatno pogoršala sve to i dodatno destabilizovala ioanko nestabilnu državu. Novi lideri, fokusirani na preraspodjelu moći, nisu očito u stanju da ponovo ujedine državu i da pokrenu rekonstrukciju i oživljavanje privrede i infrastrukture.

“Moamer Gadafi je bio historičar, čovjek sa vizijom, revolucionar sa životnim iskustvom. On je imao sve potrebne informacije o eventualnim prijetnjama u regiji Bliskog Istoka. Još prije 30tak godina je upozoravo sve nas o tome, evidentirano je to i zabilježeno. Sada se sve ono što je svojevremeno predvidio, nažalost obistinjuje.” kazao je Gadafijev brat, pa potom dodao:

“Ukoliko je problem bio u Gadafijevom odlasku sa vlasti ili odlasku Sadama Huseina sa vlasti u Iraku, kako su to ONI tvrdili, onda zbog čega svo to potpuno besmisleno razaranje, uništenje, ubijanje i sva ta katastrofa? Šta je cilj? Šta su postigli? Ništa.”