Showbizz

FRAJER U FARMERKAMA, ZALIZANA KOSA: Evo kako je BORA DRLJAČA izgledao u cvijetu mladosti, NEĆETE DOĆI SEBI (FOTO)

Prije nepuna dva dana vijest o smrti čuvenog folk pjevača Bore Drljače, koji je umro u svom domu u Beogradu u 80. godini, proširila se čitavom regijom.

Bora je svojedobno bio jedan od najpopularnijih pjevača u bivšoj državi, a ove nove mlađe generacije ga znaju iz mnogobrojnih reality showova u kojima je tokom zadnjih godina sudjelovao sa svojim najboljim prijateljem Erom Ojdanićem, a njih su dvojica bili pravi udarni tandem koji se neprestano šalio i koji je zabavljao publiku svojim pričama.

Bora je već dugo bio jako bolestan, imao je velikih problema sa srcem i ugrađena su mu bila dva stenta te mu je naređeno da se zdravo hrani i da se odrekne alkohola, što on uopšte nije poštovao. I sam Bora osjećao je da mu se vrlo brzo bliži kraj te je govorio to prijateljima koji su ga uvjeravali da to nije tačni, međutim ispostavilo se da je bio u pravu.

A kad su ga novinari pitali šta planira raditi u budućnosti, odgovorio je da on zna da nema budućnosti i da želi živjeti samo još par godina jer ga je bolest skroz slomila.

Borislav Bora Drljača rođen je inače u Bosni ispod planine Grmeč i djetinjstvo je tada proveo u rodnom selu, a onda je kao ambiciozni tinejdžer trbuhom za kruhom otišao u Beograd i dobro se snašao.

Karijeru je ostvario i u glavnom gradu, ali uvijek se redovno vraćao u domovinu, kojoj je posvetio i najljepše i svoje najpoznatije pjesme. Svi znaju kako je Bora izgledao posljednjih godina svog života, a mi vam u nastavku donosimo jednu njegovu sliku iz mladosti kada je bio na vrhuncu karijere.