Danas ćemo se doista baviti vrlo zanimljivom temom, a po naslovu možete vidjeti da je to danas više nego zanimljiva tema pred nama. Vrlo tužna stvar u vezi s tragedijama je da se često događa kada to najmanje očekujemo, jednostavno se ne može predvidjeti, ali baš ni na koji način. Kada mislimo da je sve u redu, pa čak i želimo snimiti prekrasan trenutak.

Nažalost, to je upravo slučaj s ljudima čije ćete fotografije vidjeti, pred nama su stvarno potresne fotografije i šokantne priče. Ovi ljudi su obilježili fotografijama posljednje trenutke svog života. Zapravo, to je bila posljednja stvar koju su i uradili.

Posljednja slika majke i sina, prije leta poznatog zrakoplova MH17, objavljena je mjesecima nakon što se isti srušio.

1Ovdje je to trebala biti samo šala, ali kasnije je ovaj momak iz Arkanzasa sasvim slučajno upucao svoju djevojku. Tužno, ali je tako kako je.

2Zaista jeziva fotografija Gabrielle Hernandez, koja je imala samo 22 godine, koja je preminula 2013. godine nakon što ju je njen momak napustio, i prije nego što je napravila selfi i ostavila oproštajnu poruku u kojoj je napisala: Zbogom svima. Nemam više ništa. Ništa. Hulio, volim te. Nikad nemoj to zaboraviti. Odlazim s osmijehom jer mi je sve do sada bilo lijepo.

3Još jedna fotografija iz zaista žalosnog aviona MH17

4Ovo je vrlo čudna i strašna priča. Robert Giblin, kanadski vojnik koji se borio u Afganistanu, snimio je fotografiju sa svojom trudnom ženom samo nekoliko minuta nakon što ju je izbo nožem i zatim je bacio s terase. Na kraju je počinio suicid. Razlog: nepoznat.

5

NASA-ina ekipa Challenger, koja je 28. januara 1986. izgubila je život samo 73 sekunde nakon nastanka ove fotografije.

Ruski admiral Andrey Retrovsky volio je fotografirati s opasnih mjesta. Nažalost, ovo mu je posljednje otkako je pao s 10. sprata samo 10 sekundi nakon što je fotografija snimljena.

6

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo
Loading..