Novo

Federer EKSTREMNO uznemiren zbog Đokovića: “Svi samo pišu o Novaku, kao da je on najbolji. LAKO je njemu da donira HILJADE, kad je zaradio 100 miliona!”

Poznati srpski teniser Novak Đoković je uspio nešto što nijedan drugi teniser nije. Završio je ponovo na naslovnicama svjetskih medija, iako nema nijednog odigranog turnira od početka cijele ove krize.

On je naravno najprije iznio svoje “stručno” mišljenje o vakcini protiv ovog virusa, a ono što se manje zna je da je navodno donirao nekoliko miliona kako Srbiji tako i Lombardiji, italijanskoj pokrajini koja je na početku pandemije bila najviše zahvaćena virusom.

Svi znamo, dakle, da je Đoković bio jedan od rijetkih koji su u startu glasno i jasno rekli “ne” vakcini koja će vrlo vjerovatno biti obavezna za sve, jer navodno ne zna sastav te vakcine (naravno, za sada to još uvijek niko ne zna, ali sumnjamo da će se Đoković razumijeti toliko u to svakako). Očekivano, naišao je na brojne osude, iako ga polupismenjaci i “stručnjaci” sa naših prostora slave kao heroja, modernog Teslu i veoma inteligentnog. Ali to je zaslijepljenost i jednostavno patriotizam (sumnjamo da bi govorili tako da neki bolji teniser od njega ovako nešto priča).

A šta je, uopšte, sa onih ostalih, boljih, tenisera. Naravno, tu se najprije misli na najboljeg tenisera svih vremena, Rogera Federera, kojeg obožava apsolutno svako i kojeg jednostavno niko ne može mrziti. Inače, on i Đoković su već 10 godina rivali na teniskim terenima, ali je Fedex i dalje neprikosnoven.

Mada, ako je vjerovati riječima Pola Anakona, Federeru je navodno najteže pao poraz od Đokovića na Wimbledonu prošle godine, te je zbog toga bio jako ljut i čak je psovao navodno po svlačionici, te govorio razne pogrdne riječi o Đokoviću, iako je teško povjerovati u tako nešto.

Đoković je inače pokrenuo i jedan fond koji služi kao pomoć teniserima koji se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji (zar ima takvih?) i koji ne mogu zarađivati trenutno. Ostali teniseri bi ga punili svojim donacijama.

“Lako je njima davati kada su već svi zaradili preko 100 miliona do sada” bio je odgovor jednog korisnika društvenih mreža.