Showbizz

Fanovi Nikole Rokvića u SUZAMA – NEMA GA VIŠE, PREREZALI SU MU VRAT – javnost u nevjerici (FOTO)

Prije par dana događaj iz prošlosti obilježen je u regiji na potpuno suprotan način u dvije države, Srbiji i Hrvatskoj. Prošlo je punih 25 godina od operacije Oluja, koju Hrvati smatraju svojom najvećom pobjedom u posljednjem ratu, što je za njih značilo oslobađanje svog teritorija i što je obilježeno velikim slavljem.

S druge strane, u Srbiji je to dan sjećanja na sve ubijene i protjerane Srbe koji su u Srbiju došli tada iz Hrvatske, a u Rači je održana središnja komemoracija za sve žrtve. U to je vrijeme u Srbiju stiglo oko 250.000 prognanih, a većina ih se još uvijek sjeća tih groznih dana za njih. Veliki je broj ljudi koji su svoje najmilije izgubili u Oluji, a jedan od njih je poznati pjevač Nikola Rokvić.

Za vrijeme Oluje izgubio je djeda Dragu Rokvića, rođenog 1943. godine i koji je, prema riječima ovog pjevača, brutalno ubijen 1995. u Oluji. Porodica gotovo dvije godine nije znala ništa o sudbini Drage Rokvića i nisu znali je li živ ili mrtav, je li zarobljen ili protjeran, a onda su otkrili da je ubijen na vrlo okrutan način.

Kada je započeo progon Srba u Hrvatskoj, baka se s drugim izbjeglicama uputila u Beograd, a djed Drago otputovao je u Bosanski Petrovac, i od tada mu nestaju svi tragovi. Nakon otkrića masovne grobnice 1997. godine, utvrđeno je da je njegov djed bio među ubijenim, a obdukcija je pokazala da je bio mučen, a zatim životinjski zaklan. Nikola se prisjetio toga, te je nedavno na društvenim mrežama podsjetio javnost na taj događaj, što je među njegovim fanovima izazvalo pravi izljev emocija.