Savjeti

EVO ZAŠTO VAM DOLAZI VELIKI RAČUN ZA STRUJU! Odmah isključite ovaj uređaj, PREPOLOVIĆETE RAČUN!

U današnjem tekstu vam donosimo nešto ipak malo pozitivnije, a ujedno i nešto jako ekonomično.

Ovo je stvar zbog koje ćete sigurno razmišljati o trošenju električne energije u vašem domu. Sigurni smo da ste nekad pogledali svoj račun za struju i jednostavno se u tom momentu zapitali, kako je moguće dobiti tako visok račun? Neke domaćice također čak čekaju “jeftinu” struju i opet dobivaju vrlo velik račun za struju.

Pitate se sigurno kako je to zapravo moguće? Je li vam se neko možda priključio na sat i koristio vašu struju koju ste na kraju morali vi platiti? Ono što obavezno morate učiniti je, ponekad kad napustite kuću, jednostavno isključiti pojedine uređaje iz utičnice, koji uopće ne moraju raditi kad niste kod kuće. Vrlo je važno da u slučaju oluje i grmljavine ovi uređaji budu isključeni jer mogu lako otkazati.

Pored toga, vjerovali ili ne, uštedjet ćete dosta električne energije na tome. Sad se vjerovatno pitate koji se to uređaji mogu isključiti, a da pritom uštedite koji volt električne energije? Jedan od takvih uređaja koji vam neprestano krade struju, a koji skoro nikada ne vadimo iz utičnice, je punjač za mobitel. Kad punite telefon, jednostavno ga onda isključite do sljedećeg punjenja telefona. Digitalni TV, recimo, troši 22 vata električne energije dnevno, pa ga zbog toga isključite kad idete na posao.

Kompjuteri i prijenosni računari, tj. laptopi također su ogromni potrošači električne energije, a također prvo pate kad je oluja vani, pa nemojte s toga riskirati, samo ih isključite. Eksperti su izračunali da DVD uređaji, digitalni satovi i drugi mali kućanski uređaji troše 109 vata dnevno, pa ih sve isključite.