Poznati svjetski teniser Novak Đoković došao je u centar pažnje mnogih nedavno kada je javno kazao kako ne planira da se vakciniše protiv koronavirusa, mada će ova vakcina najvjerovatnije biti obavezna.

Kako je on sam naveo, on ne želi uzimati i primati nešto, ako ne zna sastav istog. Čak su mu iz krovne kuće tenisa prijetili suspenzijom, ali on se na tu opomenu nije ni počešao. Očito je da se pravi pametniji od svih ostalih.

Jako se dobro zna da on obožava zdravi način ishrane i mnogi se čude kako on može idržati po nekoliko sati tenisa na visokom nivou, a da se pritome umori manje od svojih protivnika.

Tajna je upravo u njegovoj ishrani. On je priznao kako izbjegava da jede meso, da se fokusira na konzumiranje sirovog voća i povrća, te da ne uzima gluten. Svako jutro kada ustane on popije toplu mineralnu vodu sa limunom i limetom i onda otvori frižider.

Tamo ga već čekaju spremne svježe stabljike celera koje naravno nije on kupio na pijaci ili posadio. On ih onda izblenda i tako popije 100% svojeručno cijeđen sok  koji mu, kako kaže, daje potrebno energiju za cijeli dan. Kako on sam kaže, najbolje je ovaj napitak popiti na prazan stomak jer je celen pun minerala i soli i on odlično očisti vašu jetru. I njegova supruga Jelena obožava ovaj sok, ali ona djeci doda i malo soka od jabuke, jer im to onda bude ukusnije.

Ukoliko do sada niste to znali, sok od celera uspješno snižava LDL i sprečava da dobijete Alzheimera, a isto tako povoljno utiče i na vašu kožu, vašu probavu i pomaže kod gubitka tjelesne težine. Celen je bogat vitaminom K i to mu omogućava da ublaži upale u vašem tijelu te da snizi visok krvni pritisak.

Preporučujemo