Zdravlje

EVO ZAŠTO IMATE HEMEROIDE: CIJELI ŽIVOT RADITE JEDNU STVAR POGREŠNO- Kad odete u WC OVO URADITE i problem će nestati! (VIDEO)

Hemoroidi su čest problem kod gotovo svake četvrte osobe. To je ništa drugo nego kad vam se krvne žile, odnosno vene, upale i nateknu. To može biti u unutarnjim slojevima kao i u vanjskim slojevima. Unutarnji hemoroidi nalaze se iznutra u rektumu, a vanjski ispod kože oko anusa.

Vanjski hemoroidi jako sliče na varikozne vene na nogama. Hemoroidi pretežno zahvaćaju predio anusa i donji dio rektuma. Osobe starije od 50 godina uglavnom pate od njih. Svi koji su tokom života imali hemoroide znaju kako to može biti neugodno kada trebate obaviti veliku nuždu. I muškarci i žene mogu imati hemoroide. Što se tiče žena i hemoroida, trudnice često znaju da imaju problema s njima.

Koji su najčešći uzroci hemoroida? Danas ćemo vam reći koji su najčešći razlozi zašto ljudi pate od tih neugodnih upala.

Naravno, uzroci hemoroida su različiti i razlikuju se od osobe do osobe. Međutim neki od najčešćih uzroka hemoroida uglavnom su sljedeći:

1. Vaš životni stil je potpuno neuredan
2. Ne krećete se dovoljno
3. Ne jedete pravilno
4. Genetika
5. Promjene povezane s hormonomima
6. Trudnoća, kao što je već spomenuto,
7. Imate zatvor

Također, ukoliko imate naviku da dugo sjedite, mogu se stvoriti hemoroidi. Često ovo predugo sjedenje ili čak ležanje može da dovede do težeg obavljanja “broja 2”.
Zbog čega se hemoroidi pojavljuju u trudnica?

Razlog za to je što trudnice doživljavaju veći pritisak na vene u tih 9 mjeseci dok su trudne. Međutim, ti su hemoroidi uglavnom privremeni i kad žena rodi, vrlo lako nestaju. Ali ipak, može se lako dogoditi da žene i dalje nakon poroda imaju problema s hemoroidima.

Ako želite pročitati još zanimljivih činjenica o hemoroidima, pročitajte OVDJE.