Zdravlje

EVO ŠTO VAM SMRDI IZ USTA, OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Samo JEDAN TRIK je potreban da to PRESTANE, A IZ USTA ĆE VAM MIRISATI RUŽE!

Da bi se nosili s neugodnim zadahom, ljudi upotrebljavaju raznorazne proizvode koji se inače koriste u oralnoj higijeni.

Oralna higijena je jako bitna u svakodnevnom životu, obzirom da kroz naša usta mogu da uđu razne bakterije, i to u ogromnim količinama, te da se ili nakupljaju u ustima ili idu dalje u naš respiratorni sistem. Međutim, pritome ne shvaćaju da postoje puno učinkovitiji i lakši načini da se riješe ružnog zadaha. To možete ostvariti korištenjem stvari koje već imate u svojoj kući

1. Koristite prirodna osvježivača

– Nana je vrlo dobra u borbi protiv neugodnog zadaha i osvježava vaša usta.

– Začini poput kadramoma, klinčića i sjemenki koroma vrlo su dobri ako se hoćete riješiti neugodnog zadaha.

– Soda je također vrlo dobra za rješavanje ovog neugodnog problema. Sve što trebate je otopiti jednu običnu kašiku sode u čaši vode i njome isprati zube. Ili možete natopiti četkicu za zube, a zatim njome oprati zube.

– Još jedan fantastičan antibakterijski osvježivač usta je čaj od lista piskavice.

2. Pijte najmanje dvije litre vode svakodnevno

Vaše tijelo treba hidratizirati kako ne biste imali loš zadah. Jako je bitno da se voda redovno pije, posebno kada je riječ o sprečavanju rasta bakterija i neugodnog zadaha uslijed neadekvatne vlage i sline koja se nalazi u ustima. Bilo bi odlično da slatke sokove ne konzumirate noću jer oni mogu pomoći bakterijama da se akumuliraju u toku noći.

3. Pazite šta jedete

Postoje namirnice koje mogu uzrokovati loš zadah i za koje znamo da su u stanju to učiniti, pa ih je zato najbolje izbjegavati ako nećete da imate neugodan miris.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.